Pihan annokset
NPF-kokit areenalla
Tässä kuvassa Nomadin Paco Ndiaye Keittiömestarien KariSaari ja Koulun Mikko Piipponen esittelevät vuoden 2022 annoksiaan. Samar mestarit ovat areenalla myös tänä vuonna 2025
Ja tässä sitten vuoden 2025 piha-annokset
Panimoravintola Koulu
1. Mestaripalvin Frankfurter ja dijoninsinapilla maustettua neitsytperunasallattia (L,G).
2. Lämminsavustettua kirjolohta, friteerattua neitsytperunaa ja kermaviilikastiketta (L,G).
Turun keittiömestarit ry
1.Neitsytperunaa, kananmunakastiketta, paistettua matjessilliä ja kesäsilliä (L).
2. Neitsytperunasalaattia, glaseerattua possunkylkeä/paistia/kassleria a chimichurri-kastiketta (L,G).
Ravintola XOCO´S
1.Neitsytperuna-muikkutaco
2. Neitsytperunakakkua, mansikkaa ja raparperiä.
Nomad food & Wine
1, Paahdettua neitsytperunasalaattia, sinappimajoneesia ja naudanrintaa.
2. Savulohta, röstineitsytperunaa, piparjuuri-valkuaisvaahtoa ja marinoitua punasipulia.
3. Kookosmaitopannacotta, raparperi-hibiscus ja Malibu-hyytelö.
Kustavin Kipinä
Glaseerattua mangaliza-porsasta ja neitsytperunaa
Annoksen se juttu on sillikastike.
Matias Haapsaari Tmi

Matias Haapasaaren kalapuikko, jossa mukana peräti neljää kalaa.
Toisena annoksena Dubai-perunaa

Dubai-suklaan ja perunan combo oli paljon uteliaisuutta herättänyt annos.
Ja tässä hienoja annoksia menneiltä vuosilta

Panimoravintola Koulun Wallinin kalapuikko. Annokseen kuuluu neitsytperunaa, kalapuikko ja tartar-kastike,

Keittiömestarien kalalautanen. Annomkseen kuuluu voissa wokattua neitsytperunaa, sillikaviaaria, tattaripaneroidut silakat sekä kylmäsavulohi-haukimureke.

Keittiömestarien kasvisannos. Anokseen kuuluu neitsytperunaa, höyrytettyä porkkanaa, palsternakkanuudeli ”juudelia”, nokkosöljyä ja marinoitua sipulia.

Nomadin grillikanaa ja kvinoaa. Pacon mukaan Quinoa al vapore, yassa al limone, pollo marinato alla griglia e patate vergine al vapore eli höyrytettyä kvinoaa, sitruuna-yassaa, grillattua marinoitua kanaa ja höyrytettyjä neitsytperunoita.
eli

Nomadin nyhtöpossubriossi. Pacon mukaan Brioche con maiale tritato salsa tonnata e patate vergine e mousse di mozzarella eli briossia, nyhtöpossua, tomaattikastiketta, neitsytperunaa ja mozzarellavaahtoa. Pacon tiskillä on myös perunapohjaista mango-valkosuklaa-juustokakkua.

de Nierin Asian style potatoes ja possunkylkeä.

de Nierin Asian style potatoes ja kiinalaisia sieniä.

Xoco´s: Suolainen annos, joka sisältää friteerattua neitsytperunaa, savustettua kirjolohta ja remoulade-kastiketta.

Xoco`s: Makea annos, joka sisältää manteli-perunapohja, karamellisoitua neitsytperunaa, mansikka-raparperihilloa ja kuusenkerkkäparfait´n.

Fat Bull´s: Briskettiä ja perunaa eli Smoked Brisket (savustettua naudan rintalihaa), Cold Smoked Virgin Potatos (kymäsavustettua neitsytperunaa) ja Spruce foam (kuusenkerkkävaahtoa).
Tähän jatkoksi vielä Neitsytperunafestivaalin piha-annokset 2019
E.Ekkblom / Voiveljet, keittiömestri Jarno Seppä
– Kevyesti hiilillä savustetuja neitsytperunoita, varhaisperunasipsejä, pikkelöityä tillinvartta ja raastettua kylmäsavukirjolohta. Hoalladese-kasike
2. Panimoravintola Koulu, keittiömestari Ari Lähteenmäki
– Neitsytperunafalafel, karitsan entrecote, tomaattihilloketta, varhaisperunasipsejä ja minttujogurttia.
3. Xoco´s, kahviloitsija-kokki Sami Huhtala
– Perunacarbonara, karamellisoitua possunkylkeä, timjamimajoneesia ja keltuainen (suolainen)
– Kahden sortin perunaleivos, punainen Ulla ja keltainen Seppo sekä varhaisperuna-kermaviilidippi (makea).
4. Ravintola 3. Linja, keittiömestari Rasmus Niittyvaara
– Perunarieskalla varhaiskaalia, parsaa ja mansikkaa. Savustettu creme fraiche.
5. J. J. de Nier Food Experience
– Perunacurry, porkkanasipesejä, tomaattisalsaa, kurkkua, minttua ja roti-leipää.
6. Turun keittiömestarit, puheenjohtaja Kari Saari
– Itse savustetua lohta,varhaisperunaa, kurkku-kaalitsatsiki ja pikkelöityä punasipulia.– Neitsytperunapyttipannu, ylikypsää possunniskaa, artesaanimakkarapihvi ja artesaaninakki
7. Hus Lindman
– Raikas perunasalaatti, raparperivinegrette ja vuohenjuustomousse G, L
- Peruna-raparpericupcake, tuorejuustomousse ja mansikka-basilikasalsa G, L
8. Pärres Potatis
Pärrellä on tarjona kaksi annosta, joissa hienon neitsytperunan kaverina on toisessa Balck Angus -härän briskettiä, kurkkusalaattia ja chipotlemajoneesia (Kuva). Toisessa on NPF-kananpoikaa, salaattia ja sriracha-kastiketta.
2017
Tässä Neitsytperunafestivaalin 2017 piharuoka-annokset.

Keittiömestareitten annos: paneroitua kuoretta eli norssia ja varhaisperunasalaattia.

Ravintola Aunen annos: kanarialaisia ryppyperunoita, härkäkompottia ja mojo-kastiketta. Kompotista tulee myös kasvisversio.

Panimoravintola Koulun annos: sokerisuolattua halsterikirjolohta, sitrusneitsytperunaa ja kuusenkerkkämajoneesia.

Jälkiruokala Xoco’s tarjoaa viimevuotiseen tapaan neitsytperunajälkiruoan: imellettyä perunaa kinuskileivokessa tillijäätelön kera. Ravintola tuo myös suolaisen vaihtoehdon, perunapita-kebabin

Kustavin Kipinän annokset on koottu leipomo Grynin rieskalle. Toisessa on savulohta, karamellisoitua sipulia, lime-creme fraichea ja perunakurkkualaattia. Toisessa on lohen tilalla siitakesientä.

Hus Lindmanin annoksessa on hauki-lohimureketta, neitsytperunaa ja mummnkurkkumajoneesua.

Ravintola Chic tarjoaa kahta annosta. Toisessa on lohipastramia ja toisessa härkäpastrasmia erilaisin liikkein.

J. J. de Nier Food Experience tarjoaa avoimia burgereita. Toisessa on boervorsia, toisessa on kikhernettä. Mukana tulee ras-el-hanoutilla maustettuja neitsytperunoita.

Tämön vuoden piha-annokset esiteltiin keskiviikkona.
(Kuva: Markku Haapio)