Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Piharavintolat tarjoavat herkkuja Koulun pihalla

Helsingissä hienostellaan ulkomaankielisellä street foodilla, mutta meillä Turussa on juhlakansalle ollut tarjolla aitoa suomalaista piharuokaa. Huokeaan hintaan on teltoilla voinut maistella, millaisia herkkuja ravintolat ja ruoka-ammattilaiset ovat saaneet neitsytperunasta aikaiseksi. Koska monella ruoan tarjoajalla on ollut myynnissä kaksikin annosta, maisteltavaa on löytynyt hyvinkin toistakymmentä erilaista!

RAVINTOLAT JA RAVINTOLOITTEN ANNOKSET 2023

PANIMORAVINTOLA KOULU

vari_koulu_rgbEerikinkatu 18 / www.panimoravintolakoulu.fi / keittiömestari Mikko Piipponen

Koulun ruokakioskilla kokkipoika Ari.

Panimoravintola Koulun piha toimii Neitsytperunafestivaalin tyyssijana kesällä 2023 jo yhdeksättä kertaa. Joka kerralla Koulun keittiö on ollut mukana tarjoamassa omaa versiotaan neitsytperunaherkusta. Tällä kertaa Koulu laittaa tarjolle kaksi annoista. Toinen sisältää savustettua lohta, mummonkurkkua ja perunasalaattia (L,G). Toinen on perinteistä katuruokaa, nyt pihaversiona eli makkaraperunat (L,G).

Merilohta, mummonkurkkua ja perunasalaattia

Koulun makkaraperunat

J. J. NIER FOOD EXPERIENCE

Merimasku / www.jjdenierfood.com / keittiömestari ja yrittäjä J.J. de Nier

Catering-yritys J. J. de Nier Food Experience on kesällä 2023 mukana NPF:ssä jo kahdeksannen kerran. Muina aikoina yritys tekee cateringia ja erikoisuutena ovat viiden ruokalajin Kokki kotiin -päivälliset tilaajan koton. NPF:ään de Nier on aina pyrkinyt tekemään jotain spesiaalia ja tälläkin kertaa tiskillä on tavallisesta poikkeavaa: soppaa. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, perunakeitto rapealla perunalla viimeisteltynä sekä peruna-aurajuusto-savulohi-ruohosipuli-porkkana-keitto.

J.J. de Nierin soppateltta.

Perunakeitto rapealla perunalla rikastettuna

Keitto perunasta, aurajuustosta, savulohesta, ruohosipulista, porkkanasta ja varsiselleristä

TURUN KEITTIÖMESTARIT RY

www.turunkeittiomestarit.fi / puheenjohtaja Kari Saari

Turun Keittiömestarit ry on ollut festareilla mukana pienin poikkeuksin alusta alkaen – aivan ensimmäisen Neitsytperunafestivaalin ruokateltasta vastasivat mestarit yksinoikeudella. Linjana on yleisesti ollut perinteinen ruoka läheltä tulleista raaka-aineista. Niin tälläkin kertaa. Tarjolla on neitsytperunan ohessa haukipihvejä (L,G), joissa tuoretta haukea ryydittää kylmäsavuhauki. Pihville on piparjuurikastike, perunoille tilli- sipuli-voikastike.

Mesujen teltan tötteröhattuja.

Kylmäsavuhauelle ryyditetty haukipihvi piparjuurikastikkeella sekä neitsytperunat tilli-sipuli-voikastikkeella

 

FAT BULL´S Gastro House

Turun Kauppahallin ravintolamaailma / keittiöpäällikkö Tuomas Vuorio

Fat Bull´s on parin vuoden ikäinen Texas-henkinen lihansyöjien ravintola, joka aloitti Turun Vasaramäessä ja toimii nyt Turun Kauppahallin ruokamaailmassa. Tällä kertaa Fat Bull’s tarjoaa syötävää teemalla ”Perunoi ja possui” elikkä neitsytperuna-smash, miedosti savustettua possua pikkelöidyn perunan ja mustikan kera.

Fat Bull´sin possukioski.

Perunoi ja possuu eli varhaisperuna-smash ja miedosti savustettua possua pikkelöidyn perunan ja mustikan kera

 

XOCO´S

Verkatehtaankatu 6 / www.xoco´s.fi / kahviloitsija, kokki Sami Huhtala

Xoco’s-teltan annostelijat.

Xoco’s on pieni perheyritys, joka on jo monet vuodet ollut mukana Neitsytperunafestivaalilla. Firman mukaan sen ruoan kolme tärkeintä asiaa ovat maku, maku ja maku. Ja aina on mukana joku pieni tai isompi twisti ja aina on ulkonäkö tärkeä, syöhän asiakas ensin silmillään. Nyt Xoco’sin listalla on lämpimänä annoksen ”Peruna ja kaverit” sekä makeana vaihtoehtona Neitsytperunabrulee.

Lämmin annos: peruna ja sen kaverit

Makea annos: neitsytperunabrulee

NOMAD FOOD & WINE

Kristiinankatu 5 / www.nomadfoodandwine.com / ravintoloitsija ja keittiömestarii Paco Ndiaye

Nomadin teltalla voi voi valita kolmesta annoksesta – tai ottaa ne kaikki! Tarjolla on 1. Paahdettua uusperunasalaattia ja sinappimajoneesia. 2. Höyrytetty riisi & kvinoa ”mafe”, maapähkinävoikastike, paahdettua kanaa ja uusia perunoita. 3. Valkosuklaa-juustokakku ja perunahelmiä, mangomoussea chilillä ja rapeita manteleita.

Nomadin Paco ja poika.

Nomadin valkosuklaajälkkäri perunahelmillä.