Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Piharavintolat tarjoavat herkkuja Koulun pihalla

Tule Koulun Pihalle 17.-18.6. 2022 nauttimaan taitajien tekemää neitsytperunaruokaa Ihan Pihalla.

Helsingissä hienostellaan ulkomaankielisellä street foodilla, mutta meillä Turussa on juhlakansalle tarjolla aitoa suomalaista piharuokaa. Tule maistamaan millaisia herkkuja eturivin turkulaisravintolat ja ruoka-ammattilaiset saavat neitsytperunasta aikaiseksi. Syö parin päivän aikana vaikka kaikkien kojujen annokset ja selvitä Turun neitsytperunakuninkuus. Koska monella ruoan tarjoajalla on myynnissä kaksi annosta, maisteltavaa löytyy hyvinkin toistakymmentä erilaista!

MITÄ MAKSAA?

Ruokailu Pihalla tapahtuu niin, että ensin ostetaan INFO-teltasta annoslipukkeet, jotka maksavat  kuusi (6) euroa kappale. Jos ostaa kolme lippua, hinta on 15 euroa. Ruokapisteissä asioidaan vain näillä lipukkeilla, käteinen ei niissä ole käypää valuuttaa. Kupongin kanssa siirrytään johonkin kahdeksasta ruokapisteestä, joista yhdellä kupongilla saa yhden annoksen. Annokset ovat kooltaan tapas-tyyppisiä, joten oikeasti nälkäisen kannattaa ostaa heti kättelyssä tuo kolmen lipun satsi. 

Koulun olutpisteessä käyvät kaikki normaalit maksutavat. Infossa ei ole rahanvaihtoa; lähin pankkiautomaatti on vastakkaisessa kulmassa Centrumin liikertalon seinässä.

RAVINTOLAT 2019

PANIMORAVINTOLA KOULU

vari_koulu_rgbEerikinkatu 18 / www.panimoravintolakoulu.fi / keittiömestari Ari Lähteenmäki

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? – Koulun keittiön keskeinen filosofia on hyvän makuinen ruoka, jonka lähtökohtina ovat sesonkituotteet ja se, että kaikki tehdään alusta asti itse. Paikan luonteesta johtuen teemme kahta ruokamaailmaa: olueen istuvia, rentoja pubiruokia lähinnä alakertaan sekä menuihin istuvaa, sanoisinko fine dining casual -ruokaa yläkertaan.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä? – Varhaisperuna, neitsytperuna on meillä näkyvässä roolissa kesälistalla sekä lounaalla että À la cartessa. Harkita voisi sille parhaaksi sesongiksi jopa omaa annosta, jossa peruna olisi se ykkösjuttu.

Kolme sanaan neitsytperunasta? – Maku, maku ja maku.

HUS LINDMAN

Piispankatu 15 / www.huli.fi / ravintoloitsija Henrik Ulfsedt

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? – Hus Lindmanin pääteema on hyvä ruoka, jonka hinta–laatu-suhde aina kohdallaan. Raaka-aineet ovat aina parhaat mahdolliset ja niissä suosimme lähiruokaa. Peruskivi on skandinaavinen keittiö, mutta räätälöimme asiakkaiden toiveiden mukaan.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä? – Varhaisperuna on meille “pyhä” asia! Ruokalistalla se on aina, kun kriteerit täyttyvät! Meille varhaisperunaa on ainoastaan kotimaista ja lähellä viljeltyä; meille varhaisperuna tulee Rymättylästä, Kuristen tilalta!

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Kolme sanaa ei millään riitä, mutta ehkä paras yritys olisi; NYT on kesä!

Hus Lindman tarjoaa tällä kertaa kahta annosta, savulla aromatisoitua makkaraa ja neitsytperunaa (kuva tulossa) sekä jälkiruoaksi neitsytperuna-valkosuklaatorttua.

J. J. NIER FOOD EXPERIENCE

www.jjdenierfood.com / keittiömestari ja yrittäjä J.J. de Nier

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? -Aloitin catering-toiminnan Suomessa vuonna 2012, mutta taustani on Hollannissa ja Etelä-Afrikassa, jossa tein ruokaa muun maussa maassa vieraileville kansainvälisille muusikoille, näyttelijöille ja poliitikoille. Suomessa tarjoilen ruokaa millä tahansa teemalla ja minne ikinä asiakkaat haluavat. Uskon että ruoan rooli erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa voisi olla paljon nykyistäkin suurempi.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä? – Minusta neitsytperuna ansaitsee päätähden roolin, jotta saadaan esille kaikki sen upeat ominaisuudet. Sitä ei tule tuoda esille vain jonkin eksoottisen ruoan lisukkeena.

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Herkullisuutta maan uumenista.

TURUN KEITTIÖMESTARIT RY

Unknownwww.turunkeittiomestarit.fi / puheenjohtaja Kari Saari

  1. Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? – Vuonna 1972 perustetussa yhdistyksessämme on 120 esimiestehtävissä toimivaa tai toiminutta keittiömestaria. Kattojärjestössämme Suomen keittiömestareissa on kaikkiaan 1400 jäsentä. Keittiömestarien linja on, että käytetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja lähiruokaa, mutta ainahan se ei Suomlen olosuhteissa onnistu. Aina voi kuitenkin valmistaa ruokaa laadukkaista raaka-aineista niitä kunnioittaen. Suhtaudumme pieteetillä hyvään ruokaan ja raaka-aineisiin ja kunnoitamme tuottajia ja heidän tekemää työtä.

Mikä on neittsytperunan rooli teillä?– Miellämme neitsytperunan erityisesti omaksi jutuksemme Turun keittiömestareissa, sijaitsemmehan keskellä sen tärkeintä tuotantoaluetta. Pyrimme tuomaan tätä herkkua aina esille ja olemme ylpeitä siitä. Keittiömestareiden keskuudessa käydään jopa pientä kilpailua siitä kuka saa ensimmäisenä listoille tämän kesän uutuuden ja muut alkukesän upeat maut.

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Kesän maku, talvi voitettu. Taisi tulla jo neljä.

XOCO´S

www.xoco´s.fi / Kahviloitsija, kokki Sami Huhtala /

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? – Ruokafilosofiamme perustuu raaka-aineiden taloudellisuuteen, jolloin raaka-aine hyödynnetään kokonaan monin eri tavoin. Kaikki tehdään itse alusta asti emmekä käytä väriaineita tai makuaineita/aromeita. Erotumme massasta omalla persoonallisuudella, emmekä ujostele kokeilla uusia ja jopa outoja tuotteita/makuyhdistelmä.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä? – Neitsytperunaa kuten muitakin raaka-aineita käytämme mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan.

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Fresh is best

PÄRRE`S BBQ

Pär-Erik Silver on vanha tuttu Neitsytperunafestivaalilla.

Pärrellä on tarjona kaksi annosta, joissa hienon neitsytperunan kaverina on toisessa Balck Angus -härän briskettiä, kurkkusalaattia ja chipotlemajoneesia. Toisessa on NPF-kananpoikaa, salaattia ja sriracha-kastiketta..

RAVINTOLA 3. LINJA

Linnankatu 88 / www.kolmaslinja.fi / keittiömestari Rasmus Niittyvaara

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii? – Me tehdään laadukkaista raaka-aineista simppeliä, bistrohenkistä ruokaa. Pidetään ruoka asiakkaille kohtuuhintaisena. Meillä on rento ote koko ravintolassa, joten meille on helppo tulla syömään.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä? – Käytetään aiha, kun sitä saa. Sekä lounaalla, että bistroruokiemme lisäkkeenä.

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Kesä, hento, Suomi. Mikään ei ole parempaa kuin itse kasvatettu peruna, ja sen kun nostaa pellolta suoraan kattilaan mökin kesäkeittiössä….

VOIVELJET / E. EKBLOM

Smör, E. Ekblom, Panini, Tiirikkala, Göran, Bruukki / www.voiveljet.fi / Läntinen Rantakatu 3 / keittiöpäällikkö Jarno Seppä

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii ?- Meillä keskiössä on maku. Ruokaa tehdään rennolla otteella pilke silmäkulmassa. Taustalla ajatus bistrosta, välillä ranskalaisesta, ja välillä ajatukset käy aasialaisessakin bistrossa.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?– Kuuluu ehdottomasti lähes kaikkiin kesän annoksiin meillä.

Kolme sanaa neitsytperunasta? – Maku, rakenne ja kesä.