Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Neitsytperunafestivaali 2019 tulossa! 14.-15.6. tapahtuu!

Vuoden 2019 Neitsytperunafestivaalin (14.-15.6.) valmistelut pyörähtivät vuodenvaihteen jälkeen käyntiin ja ovat jo hyvässä vauhdissa. Perinteinen Kokataan Torilla -avajaiskisa jää nyt toriremontin takia tauolle ja sen sijaan festivaali käynnistyy ruokabloggareitten Blogataan Torilla -perunaruokakisalla Koulun esiintymislavalla. Kisassa kilpailijat valmistavat klo 12 alkaen yleisön edessä neitsytperunapohjaisen perunasalaatin torilta hankkimistaan ja etukäteen esivalmistamistaan aineksista.

Viime vuoden Kokataan Torilla -kisan tuomaristo työssään.

Keittiömestari Jorma Harasen johtaman bloggarikisan tuomaroinnin jälkeen alkaa klo 13 jännittävä perunankuorintakilpailu, jossa otetaan mittaa kuorisuikaleen pituudessa. Osallistujiksi on haastettu joitakin päättäjiä ja tuttuja turkulaisia, mutta kilpailu on avoin myös kenelle tahansa. Ilmoittautua voi paikan päälle järjestäjille.

Koulun pihalla avautuvat klo 12.30 herkullisia Piha-annoksia tarjoavat Piharavintolat- Mukana on nytkin noin kahdeksan ravintolaa omine mielikuvitusta ja vatsaa ruokkivine annoksineen. Viralliset avajaiset ovat klo 17 Pihalavalla. Kannattaa tulla kastomaan, kuka tällä kertaa saapuu avaajaksi ja samalla festivaalin suojelijaksi. Avaaja myös korkkaa juhlaoluen, jonka on Mika Pitkänen pannut Kaskenmäen panimossa NPF:ää varten. Tämän jälkeen Kaffelin puheenjohtaja Mari Sandell julistaa kaikelle kansalle ruokarauhan.

Avajaisissa jaetaan myös Blogataan Torilla -kisan ja Perunankuorintakilpailun palkinnot. Ilta jatkuu hyvän ruoan ja ohjelman merkeissä iltakahdeksaan asti. Lauantaina Piha avataan klo 12 ja festivaali jatkuu jälleen iltakahdeksaan. Kumpanakin iltana Piha tietenkin on muine palveluineen avoinna pitkälle seuraavan vuorokauden puolelle.

Neitsytperunafestivaalille on vapaa pääsy eikä ikärajoituksia ole, ei ylös- eikä alaspäin.

Katso tunnelmia aiemmilta Neitsytperunafestivaaleilta.

Koulun ravintolapäällikkö Mika Lattu ja festivaalin avaaja, kaupunginjohtaja Minna Arve korkkaavat uuden festivaalioluen viuoden 2018 NPF:n avajaisissa.

Kaffelin puheenjohtaja Mari Sandell julisti ruokarauhan vuoden 2018 festivaalin avajaisissa.

Tunnelmaa viime vuoden NPF:n perunankuorintakisassa.

8 Comments

 1. Harri Tulo Reply

  Milloin julkistetaan ravintoloiden annokset?
  Onks jotain ennakkotietoa?
  Tulossa lauantaina!

 2. Jaana Kaurala Reply

  Eikö voi laittaa suoraa linkkiä annoksiin? Puhelimella ei ainakaan löydy minkään valikon takaa 🤔

 3. Kummitäti Reply

  Hei, onko ikärajaa vai voiko 16v kummityttö tulla Koulun pihalle nauttimaan ruuista aikuisten seurassa – juomatta tietenkään aikuisten juomia ☺️

  1. Markku Haapio Reply

   Koulun piha on kaikille avoin ja pääsy on vapaa. Perheitä lapsineen käy paljon. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *