Neitsytperunafestivaali Turussa 15.-16.6.2018

Neitsytperunafestivaali 2018 tulossa! 15.-16.6. tapahtuu!

Tämän kesän Neitsytperunafestivaalin (15.-16.6.) valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Tapahtuma alkaa entiseen tapaan Kokataan Torilla -kisalla, jonka tuomarointi on nyt toriparkkitöiden takia Koulun pihalla noin klo 12. Keittiömestari Jorma Harasen johtaman tuomaroinnin jälkeen klo 13 alkaa jännittävä perunankuorintakilpailu, jossa otetaan mittaa kuorisuikaleen pituudessa. Osallistujiksi on haastettu joitakin päättäjiä ja tuttuja turkulaisia, mutta kilpailu on avoin myös kenelle tahansa. Ilmoittautua voi paikan päälle järjestäjille.

Viime kesän kilpailun tuomaristo. Kuva Heikki Kähkönen / Viisi Tähteä

Tapahtuma jatkuu Koulun pihalla klo 12.30, johon Piharavintiolat avautuvat. Mukana on nytkin noin kahdeksan ravintolaa omine mielikuvitusta ja vatsaa ruokkivine annoksineen. Avajaiset ovat klo 17 Pihalavalla. Kannattaa tulla kastomaan, kuka tällä kertaa saapuu avaajaksi ja samalla festivaalin suojelijaksi. Hänen jälkeensä Kaffelin puheenjohtaja Mari Sandell julistaa kaikelle kansalle ruokarauhan.

Avajaisissa jaetaan myös Kokataan Torilla ja Perunankuorintakilpailun palkinnot sekä julkistetaan festivaalia varten valmistettu juhlaolut. Ilta jatkuu hyvän ruoan ja ohjelman merkeissä iltakymmeneen asti. Lauantaina Piha avataan klo 12 ja festivaali jatkuu jälleen iltakymmeneen.

Neitsytperunafestivaalille on vapaa pääsy eikä ikärajoituksia ole, ei ylös- eikä alaspäin.

Katso tunnelmia viime vuoden Neitsytperunafestivaalilta.

8 Comments

 1. Harri Tulo Reply

  Milloin julkistetaan ravintoloiden annokset?
  Onks jotain ennakkotietoa?
  Tulossa lauantaina!

 2. Jaana Kaurala Reply

  Eikö voi laittaa suoraa linkkiä annoksiin? Puhelimella ei ainakaan löydy minkään valikon takaa 🤔

 3. Kummitäti Reply

  Hei, onko ikärajaa vai voiko 16v kummityttö tulla Koulun pihalle nauttimaan ruuista aikuisten seurassa – juomatta tietenkään aikuisten juomia ☺️

  1. Markku Haapio Reply

   Koulun piha on kaikille avoin ja pääsy on vapaa. Perheitä lapsineen käy paljon. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *