Neitsytperunafestivaali Turussa 16.-17.6.2017

Ravintolat 2017

Innovatiivista neitsytperunaruokaa Ihan Pihalla

Helsingissä hienostellaan ulkomaankielisellä street foodilla, mutta meillä Turussa on juhlakansalle tarjolla aitoa suomalaista piharuokaa. Tule maistamaan millaisia herkkuja eturivin turkulaisravintolat ja ruoka-ammattilaiset saavat neitsytperunasta aikaiseksi. Syö parin päivän aikana vaikka kaikkien kahdeksan kojun annokset ja selvitä Turun neitsytperunakuninkuus. Koska monella ruoan tarjoajalla on myynnissä kaksi annosta, maisteltavaa löytyy peräti 13 annoksen verran!

Mukana ovat seuraavat ravintolat ja ruoantuottajat: Aune, Chic, Xoco’s, JJ, de Nier, Hus Lindman, Koulu, Keittiömestarit, Kustavin Kipinä . 

RAVINTOLAT 2017

Panimoravintola Koulu

vari_koulu_rgbEerikinkatu 18

www.panimoravintolakoulu.fi

Keittiömestari Ari Lähteenmäki

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Koulun keittiön keskeinen filosofia on hyvän makuinen ruoka, jonka lähtökohtina ovat sesonkituotteet ja se, että kaikki tehdään alusta asti itse. Paikan luonteesta johtuen teemme kahta ruokamaailmaa: olueen istuvia, rentoja pubiruokia lähinnä alakertaan sekä menuihin istuvaa, sanoisinko fine dining casual -ruokaa yläkertaan.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

– Varhaisperuna, neitsytperuna on meillä näkyvässä roolissa kesälistalla sekä lounaalla että À la cartessa. Harkita voisi sille parhaaksi sesongiksi jopa omaa annosta, jossa peruna olisi se ykkösjuttu.

Kolme sanaan neitsytperunasta?

– Maku, maku ja maku.

Hus Lindman

HusLindman_logo_negaPiispankatu 15

www.huli.fi

Ravintoloitsija Henrik Ulfsedt

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Hus Lindmanin pääteema on hyvä ruoka, jonka hinta–laatu-suhde aina kohdallaan. Raaka-aineet ovat aina parhaat mahdolliset ja niissä suosimme lähiruokaa. Peruskivi on skandinaavinen keittiö, mutta räätälöimme asiakkaiden toiveiden mukaan.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

– Varhaisperuna on meille ”pyhä” asia! Ruokalistalla se on aina, kun kriteerit täyttyvät! Meille varhaisperunaa on ainoastaan kotimaista ja lähellä viljeltyä; meille varhaisperuna tulee Rymättylästä, Kuristen tilalta!
Kolme sanaa neitsytperunasta?

– Kolme sanaa ei millään riitä, mutta ehkä paras yritys olisi; NYT on kesä!

J. J. de Nier Food Experience

11698758_930278997035345_2910220737949032905_owww.jjdenierfood.com

Keitttiömestari ja yrittäjä J.J. de Nier

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Aloitin catering-toiminnan Suomessa vuonna 2012, mutta taustani on Hollannissa ja Etelä-Afrikassa, jossa tein ruokaa muun maussa maassa vieraileville kansainvälisille muusikoille, näyttelijöille ja poliitikoille. Suomessa tarjoilen ruokaa millä tahansa teemalla ja minne ikinä asiakkaat haluavat. Uskon että ruoan rooli erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa voisi olla paljon nykyistäkin suurempi.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

– Minusta neitsytperuna ansaitsee päätähden roolin, jotta saadaan esille kaikki sen upeat ominaisuudet. Sitä ei tule tuoda esille vain jonkin eksoottisen ruoan lisukkeena.

Kolme sanaa neitsytperunasta?

– Herkullisuutta maan uumenista.

Turun keittiömestarit ry


Unknownwww.turunkeittiomestarit.fi

Puheenjohtaja Mika Tuomisto

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Vuonna 1972 perustetussa yhdistyksessämme on 120 esimiestehtävissä toimivaa tai toiminutta keittiömestaria. Kattojärjestössämme Suomen keittiömestareissa on kaikkiaan 1400 jäsentä. Keittiömestarien linja on, että käytetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja lähiruokaa, mutta ainahan se ei Suomen olosuhteissa onnistu. Aina voi kuitenkin valmistaa ruokaa laadukkaista raaka-aineista niitä kunnioittaen. Suhtaudumme pieteetillä hyvään ruokaan ja raaka-aineisiin ja kunnoitamme tuottajia ja heidän tekemää työtä.

Mikä on neittsytperunan rooli teillä?

– Miellämme neitsytperunan erityisesti omaksi jutuksemme Turun keittiömestareissa, sijaitsemmehan keskellä sen tärkeintä tuotantoaluetta. Pyrimme tuomaan tätä herkkua aina esille ja olemme ylpeitä siitä. Keittiömestareiden keskuudessa käydään jopa pientä kilpailua siitä kuka saa ensimmäisenä listoille tämän kesän uutuuden ja muut alkukesän upeat maut.

Kolme sanaa neitsytperunasta?

– Kesän maku, talvi voitettu. Taisi tulla jo neljä.

Jälkiruokala Xoco´s

Unknown-1www.jalkiruokalaxoco´s.fi

Kahviloitsija, kokki Sami Huhtala

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Ruokafilosofiamme perustuu raaka-aineiden taloudellisuuteen, jolloin raaka-aine hyödynnetään kokonaan monin eri tavoin. Kaikki tehdään itse alusta asti emmekä käytä väriaineita tai makuaineita/aromeita. Erotumme massasta omalla persoonallisuudella, emmekä ujostele kokeilla uusia ja jopa outoja tuotteita/makuyhdistelmä.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

– Neitsytperunaa kuten muitakin raaka-aineita käytämme mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan.

Kolme sanaa neitsytperunasta?

– Fresh is best

Ravintola Aune

www.ravintolaaune.fi

Ravintoloitsija Janne Laaksonen

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

– Yksinkertaista evästä yksinkertaisilta ihmisiltä. Maku edellä tietenkin mennään, joten lopputulos on rustiikkia, Aunen näköistä ruokaa.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

– Olemme olleet auki reilun kuukauden, niin neitsytperuna menettää neitsyytensä meillä tässä festivaalissa! Tulevaisuudessa tämä meidän neitsytperuna-annoksemme tulee varmaan olemaan listalla jossain muodossa.

Kolme sanaan neitsytperunasta?

– Kesän odotetuin herkku

Kustavin Kipinä

www.kustavinkipina.fi

Tuottaja ja kokki Jouni Kuru

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?
– Meillä on kahden tyyppistä toimintaa. Ympärivuotisesti tilaisuuksia
ja kokouksia sekä kesällä Pop Up Ravintola Kipinä. Kesällä ajatus
on antaa valta vierailijoille, keittiömestareille eri puolilta
maailmaa. On hauska nähdä mitä he keksivät mahtavista
varsinaissuomalaisista raaka-aineista. Näitä ideoita sovelletaan
sitten ympäri vuoden juhlien ja kokousten tarjonnan suunnittelussa.
Raaka-ainelähtöinen suunnittelu ja tuotteet mahdollisimman läheltä
tutuilta tuottajilta. Ei liian monimutkaista mutta ehdottomasti hyvää.

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?
– Aina kun saatavilla pyritään käyttämään. Tuo kesän ja hyvät
yhtesiset juhannuspotut aina mieleen. Jos ei saa suomalaista pottua,
emme käytä.

Kolme sanaa neitsytperunasta

– Kesä, Hauska, pyöreä

Chic

Linnankatu 18

www.chicturku.fi

Keittiömestari Jesse Söderlund

Millaisella ruoka-ajattelulla keittiönne toimii?

Mikä on neitsytperunan rooli teillä?

Kolme sanaa neitsytperunasta?