Neitsytperunafestivaali Turussa 15.-16.6.2018

Kokataan torilla 15.6.2018

Kokataan Torilla -tapahtuma avaa Neitsytperunafestivaalin

Kokataan Torilla -kisaan on tulossa entsieen tapaan 7-8 ravintolan joukkueet kamppailemaan toriannoksen paremmuudesta. Tämän vuoden Neitsytperunafestivaali käynnistyy perjantaina 15.6. aamulla, kun Kokataan Torilla -kilpailuun osallistuvien ravintoloitten kaksihenkilöiset joukkueet lähtevät Turun torille 50 euron seteli kourassaan hankkimaan kilpailuannokseensa raaka-aineita. Puoli kahdeltatoista alkoi annoksi tulla tuomaristolle, joka tällä kertaa ei istukkaan traktorin lavalla torin kulmassa, vaan Koulun pihassa. Myös tuomaristo on toriparkkitöitten takia joutunut evakkoon.

Viime vuonna (2016) kisan tuomareilla oli hieman kosteat oltavat.

Annoksen ainekset torilta

Kilpailussa kaksihenkiset joukkueet hankkivat ensin annoksensa raaka-aineet kauppatorilta. Käytettävissä on 50 euroa, jolla pitää tehdä ostoksia vähintään neljältä kauppiaalta, joista yhden on oltava tuottajakauppias ns. maalaistenpenkistä. Ainoa pakollinen raaka-aine on varhaisperuna. Tuomaristo kirjaa hankitut raaka-aineet ylös ja niitä on käytettävä varsinaisessa kilpailuannoksessa, jonka osallistujat saavat valmistaa ravintolakeittiössään.

 

Tästä kiertopalkinnosta kamppaillaan, kun Kokataan Torilla -kilpa 17.6. käydään.

Tästä kiertopalkinnosta kamppaillaan, kun Kokataan Torilla -kilpa 16.6. käydään.

Aikaa tehtävään on kaksi tuntia. Valmiit annokset, jotka voivat olla kylmiä tai lämpimiä, tuodaan Kauppatorin asemesta tällä kertaa Koulunm pihalle, jossa tuomaristo ne juryttää. Arviointikriteereinä ovat maun ja esillepanon lisäksi varhaisperunan esilletuominen sekä lähiruoka-ajattelun ja maakunnallisuuden ilmentäminen annoksessa. Kilpailun voittaja selviää tapahtuman päätteeksi ja yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailua.

Voittaja palkitaan Neitsytperunafestivaalin avajaisissa

Kilpailu alkaa klo 8.30 kilpailijoiden esittelyllä, jonka jälkeen kilpailijajoukkueet päästetään toriostoksille raaka-aineiden hankintaan. Joukkueet saavat käyttää ostoskorin lisäksi oman ravintolan raaka-aineita. Pääraaka-aineet tulee löytyä ostoskorista. Joukkueiden valmiit annokset arvostellaan klo 12.00 alkaen torilavalla. Kilpailu päättyy voittajan julkistamiseen noin klo 13.30.

Voittaja palkitaan klo 17 Neitsytperunafestivaalin virallisissa avajaisissa Panimoravintola Koulun pihalla kiertopalkinnolla, joka on Suomen Joutsenen kansitiikistä tehty lankku, jonka päällä on haarukka.
Kokataan Torilla -kilpailu on järjestetty aiemmin kuusi kertaa Neitsytperunafestivaalin yhteydessä, ja sen ovat voittaneet 2011 Hus Lindman, 2012 Enkeliravintola, 2013 Herkkunuotta, 2014 Oscar’s pub & grill, 2015 Suomalainen Pohja, 2016 Ravintola Mauno ja 2017 Bowler..

Taas kuoritaan perunoita kilpaa

Oheistoimintana kilpailuannoksia odotellessa (klo 11-12) järjestetään kolmatta kertaa suuri perunankuorintakilpailu, johon haastetaan ruokatoimijoita ja Turun vaikuttajia. Kilpailijoiden tehtävänä on kuoria mahdollisimman pitkä perunamato.
Yleisökin voi osallistua! Kuka kuori pisimmän perunamadon?